Salsa workshops

Ga met de voeten van de vloer en geniet van het ritme en de heerlijke Caribische muziek. Tijdens de salsa workshop leer je alle basispassen van de salsa en ga je heerlijk aan de slag om een echte salsa danseres te worden!

Wat is salsa dansen?

In Nederland is het salsa dansen zeer bekend en er zijn dan ook veel mogelijkheden om deze dans te leren. Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes zoals son, mambo, guaguancó, cha-cha-cha en de dázon. Het ritme van de dans bestaat uit 8 tellen verdeeld over twee keer vier tellen, waar men van elke vier tellen één tel rust neemt.

Als je salsa danst hoef je geen ingewikkelde choreografie te onthouden, je mag ook zeker improviseren. Je hoeft dus geen professionele danser te zijn! Met het juiste ritme, de basispassen en draaitechniek kom je al een heel eind. Het voetenwerk is gelukkig niet ingewikkeld, daarmee zet je de basispassen en de rest van je lichaam doet het overige (dans)werk, zoals sierlijke armbewegingen die kenmerkend zijn voor salsa.

Salsa workshop BASIC

19
50
per persoon
  • 60 min. salsa workshop
  •  

Salsa workshop FUN

24
50
per persoon
  • 90 min. salsa workshop
  • Drankje naar keuze (1 p.p.)